Office & customer assistant

lessentabel 3de graad Office & Customer assistant

Klik hier voor totaaloverzicht lessentabel alle BSO-richtingen6de jaar
Engels2
Frans2
Godsdienst2
Lichamelijk opvoeding2
Office & customer service (administratie en klantendienst)22
Project algemene vakken4
TOTAAL34

De richting Office & customer assistant

Als administratief medewerker leren de leerlingen in de derde graad meer zelfstandig secretariële en boekhoudkundige activiteiten uitvoeren. De module klantendienst (customer assistant) is gericht op vlotte en correcte communicatie met klanten om taken van een onthaalbediende of telefonist(e) te kunnen uitvoeren. De werkvormen zijn geïntegreerd en veelal praktijkgericht. Het virtueel kantoor met activiteiten rond een spilbedrijf en de stage in een echt bedrijf vormen een wezenlijk deel van de opleiding. 

De opleiding leidt naar onmiddellijke tewerkstelling of naar een zevende specialisatiejaar. 

Algemene vakken

Zoals iedereen krijgt de leerling in Office de vakken godsdienst en lichamelijke opvoeding. Het vak project algemene vakken (PAV) waarborgt een maatschappelijke basisvorming en ondersteunt de richtingsvakken.

Talen: Nederlands, Frans, Engels

De taalvakken zijn gericht op praktische vaardigheden in functie van de basisvorming. Leerlingen oefenen zich in de communicatie in het Nederlands, maar ook in het Frans en het Engels. 

Geïntegreerde proef

Als eindwerk maken de leerlingen in het 6de jaar een geïntegreerde proef waarin verschillende aspecten van de opleiding in praktijkcontext aan bod komen.  De opdrachten zijn gelinkt aan het stagebedrijf, de richtingsvakken en de taalvakken.