Bedrijfsorganisatie

Lessentabel 3de graad Bedrijfsorganisatie

Klik hier voor totaaloverzicht lessentabel alle studierichtingen van de 3de graad met finaliteit DUBBEL.5de jaar6de jaar
Aardrijkskunde11
Godsdienst22
Geschiedenis11
Lichamelijke opvoeding22
Natuurwetenschappen11
Nederlands33
Frans33
Engels22
Wiskunde33
Bedrijfsorganisatie1414
Informaticawetenschappen11
TOTAAL3333

Richting Bedrijfsorganisatie

Bedrijfsorganisatie is een theoretisch-praktische studierichting in de dubbele finaliteit. Ze biedt inzichten uit de algemene economie en bedrijfswetenschappen. Daarnaast is deze studierichting gericht op het ontwikkelen van competenties met betrekking tot boekhouden en financieel beheer. Ze vormt je in het ondersteunen van HR-activiteiten met aandacht voor aspecten van instroom en tewerkstelling, sociale wetgeving en loonberekeningen.

 

Jouw profiel

Jij kan

  • je verdiepen in (bedrijfs)economische concepten en processen vanuit concrete voorbeelden
  • werken met ondernemingscijfers
  • je verdiepen in financieel beheer en HR
  • gebruik maken van digitale toepassingen


Werken of verder studeren

In de dubbele finaliteit kan jij kiezen om te gaan werken of om verder te studeren. Mogelijke vervolgopleidingen zijn Bedrijfskunde en Onderwijs.Binnen Bedrijfsorganisatie ga je zowel in het vijfde als zesde jaar 2 weken op stage. (onder voorbehoud)


Naast al deze vakken is er ook nog een GFL, een gemeenschappelijk funderend leerplan, en een leerplan financiële en economische vorming. Beide leerplannen omvatten voornamelijk maatschappelijke, artistieke, ICT- en economische doelen. We voorzien hier geen apart uur voor, maar koppelen deze doelen aan vakken, projecten en uitstappen.