Moderne talen – wetenschappen 2A

Tijdens de basisoptie ‘moderne talen’ verdiepen we ons in de Engels- en Franstalige wereld. De leerlingen krijgen handvaten aangereikt waarbij ze van taal genieten, de beeldende kracht van taal en literatuur beleven en er creatief mee aan de slag zullen gaan. Schrijf eens een brief naar een Engelstalige correspondent, boek een zomerreisje naar een idyllische Franse bestemming of analyseer een graphic novel in beide talen… Heb je een gevoel voor taal en wil je hiermee wel wat doen? Dan is deze basisoptie echt wat voor jou!

 

“Hoe kan dit? Waarom is dit zo?” Verwondering staat prominent in deze basisoptie. De wetenschap is nog niet af en de leerlingen zullen beseffen dat het noodzakelijk blijft om onderzoeksvragen te stellen en kritisch ingesteld te zijn.

Aan de hand van onderzoeksprojecten doen we een biotoopstudie, we bestuderen materie en energie (ontwikkeling, transport, belang, effecten…), we nemen technische systemen onder de loep maar gaan er zelf ook enkele ontwerpen en realiseren, we maken kennis met grafieken en formules, schalen, verhoudingen en grootheden… Zo kunnen de leerlingen ontdekken of een natuurwetenschappelijke richting iets voor hen zou zijn.