KP5STEM: kartproject

Keuzepakket STEM...

Aan het begin van het schooljaar kwam uit een korte brainstorm van de leerlingen van het vijfde jaar die het keuzepakket STEM gekozen hadden, de vraag of zij een oude kart konden verbouwen tot een elektrische kart. Bij de start waren we met vijf leerlingen en we kregen de toestemming om in dit project te stappen en de kart thuis bij Tinus Lavrysen in de schuur om te gaan bouwen.

 

Ondertussen hadden we een oude kart op de kop kunnen tikken en konden we van start. Al snel waren we met zeven leerlingen en trokken we elke donderdagochtend naar de schuur van Tuintaferelen, bij Tinus thuis. De kart ontmantelen, zoeken naar iemand die de banden kon herstellen, een Facebookpagina opstarten, een motor bestellen, hulp inroepen via de Facebookvolgers, sponsors zoeken en nog veel meer; al deze taken werden verdeeld.

 

Uiteindelijk was het tijd om de kart te testen: snelheid, remmen, bochten nemen … Alles werd keurig geregistreerd door een drone en tijdmetingen met poortjes. Hierdoor bleek dat er nog enkele afstellingen nodig waren en werd het tandwiel op de motor nog vervangen. Ten slotte werden er nog stickers aangebracht op de kart als blijk van dank naar de sponsors toe.

 

Tijdens de opendeurdag toonden én demonstreerden deze leerlingen hun eindproduct met veel trots!


Artikel Onderox Magazine, klik hier!