Vervoer

De gemeente Arendonk ligt centraal tussen Oud-Turnhout, Ravels (Weelde/Poppel), Retie en Reusel (Nederland).

Het Sint-Claracollege is gelegen op 200 meter van het centrum van Arendonk. De school is, zowel per bus als per fiets, gemakkelijk te bereiken vanuit de omliggende gemeenten. De busdiensten zijn afgesteld op de schooluren.

Fietsers kunnen kiezen voor de fietspaden langs de invalswegen of voor de landbouwwegen die op een veilige manier naar de school leiden.

 

NAAR HET SINT-CLARACOLLEGE MET DE BUS

 

  • Vanuit Poppel en Zondereigen rijden er lijnbussen die via Weelde-Statie, Weelde, Ravels-Eel, Ravels, Oud-Turnhout (Oosthoven-centrum-Zwaneven) naar Arendonk rijdt. De bus stopt en vertrekt aan de schoolpoort.
  • In samenwerking met de school organiseert de Lijn ook een extra schooldienst vanuit Mol via Dessel en Retie naar Arendonk. Deze bus stopt en vertrekt aan de schoolpoort.
  • Verder zijn er nog de gewone lijndiensten vanuit Turnhout en Reusel richting Arendonk.
  • BUSDIENSTEN van de lijn zoek je hier.

 

NAAR HET SINT-CLARACOLLEGE MET DE FIETS

 

  • De leerlingen van Arendonk zelf kunnen de school bereiken via allerlei binnenwegen.
  • Leerlingen komende uit Turnhout, Oosthoven en het centrum van Oud-Turnhout vinden hun weg via Kerkstraat/Draaiboom of Schuurhoven in Oud-Turnhout, daarna langs de Bergstraat en de autovrije Heirbaan naar de Kloosterbaan, vlak bij de school.
  • Fietsers uit Zwaneven (Oud-Turnhout) kiezen ook voor de Heirbaan of fietsen langs de N139 Oud-Turnhout-Arendonk. Zij kunnen Arendonk eventueel ook bereiken via de landelijke wegen vertrekkend vanuit Rhoode.
  • Vanuit Schoonbroek of het aangrenzende gedeelte van Retie bereik je de school vlot via Den Hoek/Broekstraat/Nieuwendijk/ Kerkstraat. Vanuit Retie centrum kan je ook de binnenwegen via Schoonbroek opzoeken om Arendonk te bereiken.
  • Wanneer je in Retie centrum woont, is de kortste weg via de N118, Retie-Arendonk. Je kan hier gebruik maken van het vrijliggend fietspad langs de gewestweg Retie-Arendonk.
  • Wanneer je uit het Oosten van Retie komt, neem je best Langedijk om zo in de buurt van de brug over de autosnelweg uit te komen.

 

Als je met de fiets naar school komt, plaats je je fiets in de fietsenstalling naast de sportvelden. Per graad worden er aparte rekken voorzien. Fietsen met een breed stuur en/of brede banden horen in de daarvoor voorziene stalling. Je laat geen materiaal dat je overdag nodig hebt bij je fiets (je turnzak bijvoorbeeld).

 

 ‘s Avonds of ‘s middags wacht je met je fiets in de voorziene rij tot je aan de beurt bent om de school te verlaten. Je legt je fiets best op slot, de fietsenstalling wordt niet steeds bewaakt, zo vermijd je diefstal van je fiets of fietssleutel. 

 

Wie niet met de fiets komt en zich toch moet verplaatsen omwille van een uitstap of LO heeft op een extern sportterrein, kan best afspreken met iemand uit een andere klas. Er is een beperkt aantal fietsen van de school beschikbaar. Wil je hiervan gebruik maken, reserveer je een fiets bij het begin van het schooljaar en betaal je een kleine vergoeding van € 10. 

 

NAAR HET SINT-CLARACOLLEGE MET DE BROMMER

 

Er is een afzonderlijke stalling voor de motorvoertuigen. Je beperkt snelheid en geluid bij het binnenkomen en verlaten van de school. Je legt je bromfiets best op slot, de stalling wordt niet steeds bewaakt.