Te laat?

Het is niet enkel vervelend wanneer je te laat komt (de les wordt gestoord, de klas kan naar een ander lokaal zijn...), om wettelijk in orde te zijn moeten de afwezigheden ook correct genoteerd worden. 


Meld je daarom altijd eerst aan bij het onthaal wanneer je te laat op school komt. Daar ontvang je een bewijs van de onthaalmedewerker met info over de geldigheid van je laattijdig toekomen Dit bewijs toon je altijd aan de leerkracht als je de klas binnenkomt.


Let op: ben je zonder een gegronde reden minstens een uur te laat, dan moet je dit inhalen tijdens een 8ste uur of een woensdagnamiddagstudie.

 

De schoolbel geldt als norm: aan het einde van het eerste belsignaal ben je binnen de schoolpoort, bij het einde van de tweede bel sta je in de rij. 


Wie drie keer per semester te laat komt, staat meldingsplicht te wachten. Je dient je elke ochtend van de volgende week om 8.05u. aan te melden aan het onthaal. Op die manier hopen we je ochtend anders te doen verlopen zodat je in de toekomst steeds tijdig op school kan zijn. Lukt het nadien weer drie keer niet om op tijd te komen, dan word je op woensdag of op een vrije dag voor een lange woensdagnamiddagstudie verwacht. 

 

Indien je ’s middags drie keer te laat aankomt, wordt het wit pasje ingetrokken en blijf je een week verplicht op school tijdens de middagpauze. Leren omgaan met je tijdsindeling is belangrijk.