Office & retail assistant

lessentabel 2de graad Office & retail assistant

Klik hier voor totaaloverzicht lessentabel alle BSO-richtingen4de jaar
Engels3
Frans4
Godsdienst2
Lichamelijke opvoeding2
Nederlands communicatieve vaardigheden3
Office & retail (administratie en verkoop)12
Project algemene vakken6

 

De richting Office & retail assistant

In de tweede graad krijgen de leerlingen een basis als administratief medewerker (office assistant) én als verkoopmedewerker (retail assistant). Daarbij gaat veel aandacht naar de juiste attitudes, ICT en communicatieve vaardigheden. 

Basisvorming

Het richtingsvak 'administratie en retail' neemt 12 uren in beslag en omvat twee luiken. De leerlingen worden opgeleid om onder begeleiding secretariële en boekhoudkundige activiteiten uit te voeren. Anderzijds zullen ze leren goederen in ontvangst te nemen en te verwerken tot in de winkel.  Ze kunnen ook onder begeleiding verkopen en service verlenen. Beide componenten worden ondersteund door een belangrijke ICT-vorming. 

Talen: Nederlands, Frans, Engels

De taalvakken zijn gericht op praktische vaardigheden in functie van de basisvorming. Leerlingen oefenen zich in de communicatie in het Nederlands, maar ook in het Frans en het Engels. 

Algemene vakken

Zoals iedereen krijgt de leerling in Office de vakken godsdienst en lichamelijke opvoeding. Het vak project algemene vakken (PAV) waarborgt een maatschappelijke basisvorming en ondersteunt de richtingsvakken.