Laptopproject D.O.E.L.

 

Digitaal Onderwijs voor Elke Leerling, dat is ons D.O.E.L! 


Digitaal Onderwijs voor Elke Leerling, dat is ons D.O.E.L! Vanaf september 2021 starten we in samenwerking met de firma Signpost met ons laptopproject. In drie fases rollen we dit project uit; in een eerste fase voorzien we in het schooljaar 2021-2022 alle eerstejaars en derdejaars van een laptop.


We maken hierbij geen onderscheid tussen A- of B-stroom, noch tussen ASO, BSO en TSO. De nieuwe eindtermen omvatten namelijk digitale geletterdheid en mediawijsheid voor élke leerling. Sleutelcompetenties waarover een 21ste-eeuwse leerling zeker moet beschikken.


Aankoop van de laptop gebeurt rechtstreeks bij de firma Signpost.

  • eenmalige betaling van de volledige som
  • maandelijkse aflossing gedurende 34 maanden. Na 3 jaar is het toestel van de leerling


De aankoopprijs bedraagt ongeveer 600 euro. De exacte prijs hangt af van de keuze van aankoop (direct of via maandelijkse aflossing).

De school bepaalt het type toestel. Elke leerling krijgt zijn persoonlijke toestel inclusief stevige beschermhoes. Indien de leerling al over een eigen laptop beschikt, kan deze ook op school gebruikt worden. Het toestel zal dan wel aan enkel specificaties moeten voldoen. Dit is een tijdelijke overgangsmaatregel die enkel geldt tijdens de eerste cyclus (3j).

De laptop wordt startklaar afgeleverd met alle benodigde software voor dagelijks schoolgebruik.


Bij defecten zorgt de school of de firma Signpost voor de herstelling. Indien hier meer dan 1 dag voor nodig is, krijgt de leerling een vervangtoestel. Er zit 4 jaar garantie op de laptop. Bij gebruik van een eigen laptop, wordt er geen service op school voorzien.


De leerling brengt de laptop elke dag mee naar school. Hij zal ingezet worden als extra leermiddel, net zoals een werk- of handboek. Op termijn zullen de werk- en handboeken verminderen en deels vervangen worden door digitale methodes.


Meer info volgt later nog via een infobrochure.